woensdag 6 november 2013

COOKING: Driegangenmenu voor 9 personen (inclusief wijzelf :))

Hi allemaal!

Laatst had ik al verteld dat ik in de herfstvakantie gekookt had met een vriendin voor school. Het was super gezellig (en lekker!) en ik vind dat we het heel goed hebben gedaan. Ons driegangenmenu was zonder melk en zonder noten, omdat er allergieën waren bij mensen die met ons meeaten. Ik dacht: Dit gaat nooit lukken. Ik bedoel: In bijna alles zit melk, toch?! Haha, niet dus :), we hebben iets heerlijks gemaakt. Hier komen een paar foto's en vertel ik wat over hoe het is gegaan en zo.



Snijden, daar hebben we misschien wel het meeste werk ingestoken. Poeh, wat moesten we veel snijden. Voor het voorgerecht én hoofdgerecht! Het hoofdgerecht bestond namelijk uit pasta met pesto en gemengde groenten :) en in de soep deden we ook wat ui.


Veel groeten, met een reden: Dan kun je ze lekker bakken en voegen ze iets heerlijks toe aan je gerecht! Gezond én lekker!


Dan het voorgerecht. Het voorgerecht bestond uit deze amuse en de soep hieronder. We maakten als amuse zalm-komkommer roosjes met een timbaaltje met wat paprikapoeder en als echt voorgerecht een kruidige tomatensoep met ui.



Ons hoofdgerecht bestond uit farfalle met pesto en gemengde groenten met een salade met pitjes ernaast (pitjes, géén noten :)). De pasta was echt véél lekkerder dan ik had verwacht. Het was een heerlijke smakencombinatie en de pesto voegde echt wat toe. Omdat we ook veel kruiden hadden gebruikt, was de smaak nog wat specialer.
De salade was wel lekker, alleen had nog iets beter gekund. We hadden er iets te weinig dressing doorheen gedaan, waardoor ik hem een beetje bitter vond. Maar die pitjes vond ik wel erg lekker!


En dan alweer het nagerecht. Aardbeien gedoopt in pure chocolade (zónder melk :)) met verse muntthee. We hadden een muntplantje gehaald bij de supermarkt waardoor we onze eigen muntthee konden maken. De combinatie van aardbeien gedoopt in pure chocolade en munt(thee) is echt heel lekker, en aan te raden! We hadden de aardbeitjes nog gegarneerd met een muntblaadje (leuk idee van mijn vriendin) waardoor het er heel leuk en kleurig uitzag.

Wauw, ik was stiekem best trots dat het ons gelukt was. Ik had eigenlijk nog nooit écht gekookt. Eén keer een salade en soms pannenkoeken bakken, maar écht een warme maaltijd, nee :). Ik kan het je echt aanraden. Een middagje koken met een vriendin voor jullie gezinnen is gewoon gezellig, lekker en leuk! En helemaal niet zo moeilijk als je (en ik eerst ook) denkt!

Als jullie de receptjes willen kunnen jullie me mailen of zeg het in de comments, dan kan ik kijken of ik ze op mijn blog kan zetten, of ze aan je kan mailen!

Xjes Femke

6 opmerkingen:

  1. mmm, super
    http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for leaving such a darling comment on my blog!
    You did such a good job with cooking for so many people!

    Have the best day ever,
    -Kati

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat heerlijk, krijg er spontaan trek in :D

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet het er heerlijk uit zeg! Ik ben heel benieuwd naar de pasta :) Heb je daar toevallig een recept van? xo

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor een reactie achterlaten op mijn blog!

Xjes Femke