woensdag 26 februari 2014

FOOD: Mijn ontbijtjes door de week heen

Hi allemaal!

Eén van de belangrijkste eetmomenten op een dag is toch wel het ontbijt. Maar wat eet ik bij het ontbijt? Vandaag een food-artikeltje waarin je meer te weten komt over mijn ontbijtjes.


We beginnen met doordeweeks. Dan eet ik meestal elke dag hetzelfde, haha, ik ben echt zo'n schematisch persoon :). Alhoewel, dit kan ook weer veranderen. Er zijn tijden wanneer ik kaas eet op mijn boterham 
's ochtends en er zijn tijden wanneer ik vegetarische ham eet op mijn boterham 's ochtends. 
Ik eet altijd volkorenbrood. Wit brood vind ik ook lekker, hoor, maar volkorenbrood is toch net iets gezonder. Op dit moment eet ik 's ochtends op schooldagen twee volkorenboterhammen: één met pindakaas en één met pure chocoladevlokken. 
Bronnen: 1/223


Qua drinken drink ik doordeweeks ook anders dan in het weekend. Ik drink altijd een glas melk en een glas sinaasappelsap. Veel drinken vind ik belangrijk en dit is mij ook al vroeg aan geleerd omdat dat voor mijn zusje erg belangrijk is. En het is natuurlijk ook lekker! 
Bronnen: 12


In het weekend eet ik ongeveer hetzelfde qua brood als doordeweeks. Ik eet alleen nu in plaats van twee, één boterham. Deze verdeel ik in twee helften en daar doe ik dan weer pindakaas en pure chocoladevlokken op. Ik doe trouwens altijd boter op mijn boterhammen. 

Bij de boterham drink ik mijn vertrouwde glaasje sinaasappelsap en wat ik er nog meer bij eet kan variëren. Meestal is het cornflakes of yoghurt. Cornflakes met melk en yoghurt met muesli. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar yoghurt: jummie! 
Bronnen foto 2 en 3: We Heart It

Dit waren mijn ontbijtjes door de week heen!

Wat drink/eet jij meestal bij het ontbijt?

Xjes Femke


15 opmerkingen:

 1. Leeeeuk! Ik ben ook dol om met Jus de orange de dag te starten! Daarnaast ontbijt ik eigenlijk bijna elke ochtend met havermout of kwark :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer altijd zo gevarieerd mogelijk te ontbijten. Van brood tot yoghurt en van crackers tot pannenkoekjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou ook moeten beginnen met jus D' oranje. Heerlijk zo'n vers geperst sinaasappeltje<3

  XXX

  Beauticery.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinaasappelsap is altijd zo heerlijk 's ochtends! Ik eet heel vaak (eigenlijk te vaak haha) cornflakes als ontbijt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award!
  Je vindt alle info terug op mijn blog: dreamsandopinions.wordpress.com
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinaasappelsap hoort echt bij mijn ontbijt, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een origineel artikel! Ik ontbijt altijd met een smoothie :)

  Liefs ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ontbijt altijd met drie crackers en dan meestal met light jam haha. En een glaasje optimel, want lust geen melk.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om te zien dat je ontbijt doordeweeks en in het weekend verschillend is! Bij mij is dat ook wel een beetje zo eigenlijk, alleen varieer ik wel iets meer qua dan eet ik 2 rijstwafels, dan 2 crackers en dan een bakje yoghurt met fruit en stukjes pure 70%+ chocola :) In het weekend eet ik sneller iets van broodjes of een stukje stokbrood. Ik drink wel altijd hetzelfde: een shotje bietensap (brr dat is echt vies, maar schijnt goed voor je huid te zijn) en daarna een lekkere kop groene thee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. PINDAKAAAAAS :D

  Haha, sorry ;) Ik eet zelf sojayoghurt en drie rijstwafels waarvan 2 met smeerkaas. En ik drink water bij het nemen van vitaminepillen, meer drinken krijg ik 's morgens niet weg...

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pindakaaas! Het liefst in combinatie met vlokken ;) haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een leuk artikel ik ben gek op pindakaas met hagelslag, mijn vader eet het met stroop/kaas of zilveruitjes erop haha.. gekke dingen worden er met pindakaas gedaan haha
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik eet vaak crackers of brood, maar het liefst heb ik in de ochtend een lekkere yoghurt met cornflakes of mueslie. Maar dat hebben we niet vaak in huis ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor een reactie achterlaten op mijn blog!

Xjes Femke