woensdag 2 juli 2014

LIFE: Een dagje Walibi

Hi allemaal!

Maandag was het dan zover: mijn eerste keer in een échte achtbaan. Voor maandag ging ik al zweten als ik alleen al aan achtbanen dacht! Nu wil ik het liefst nog een keer en nog een keer :) . Maandag ging ik naar Walibi samen met vier vriendinnen. Het was echt awesome en ik ben zo onwijs blij dat ik het heb gedurfd! Vandaag laat ik aan jullie de zenuwslopende ritjes zien die ik heb gemaakt :) .
Goliath
Hoe voel jij je als je vastgesnoerd in een karretje zit met het vooruitzicht dat je zo meteen met 106 kilometer per uur naar beneden zult razen? Nou, ik was onwijs zenuwachtig! Na een tijdje in de rij te hebben gestaan en wel honderd keer gevraagd te hebben aan mijn vriendinnen: is het eng? werd ik dan eindelijk omhoog getakeld... 
En, wow, wat ging je hard! Poeh, dat gevoel in mijn buik maakte dat ik niet eens kon gillen! Maar uiteindelijk was het vooral heel gaaf en leuk :) . Even om te beschrijven hoe hard je ging: je kon met moeite je handen omhoog doen, omdat de wind ze naar beneden drukte. Maar vergeet niet: het ziet er veel enger uit dan het is!


Xpress platform 13
Dit was mijn eerste "over de kop-achtbaan". Even om het duidelijk te maken: eerst word je keihard afgeschoten (dat is binnen), waarnaar je naar buiten sjeest en een aantal loopings maakt. 

Met klamme handen klemde ik mij vast aan het karretje en ik kneep zenuwachtig in de hand van mijn vriendin. We reden eerst een stukje en toen een stukje achteruit en toen.. wow. Je werd écht keihard afgeschoten. Ik kneep mijn ogen dicht totdat ik merkte dat we buiten waren. En toen ik mijn ogen weer opendeed zag ik de we net aan de eerste looping begonnen. En wat was dat onwijs gaaf! Helemaal niet eng! 
Hihi, ik was best opgelucht :) .


Robin Hood
Een achtbaan van hout. Het lijkt ondenkbaar, maar volgens mij was dit er toch echt één. Met de geruststellende woorden dat "deze achtbaan het minst eng was" en dat "hij niet eens over de kop ging" stapte ik in het karretje. 
Ook hier werd je omhoog getakeld. En daarna ging je echt met volle vaart naar beneden. Wow, het ging harder dan ik dacht! En dat ding bij mijn buik zat best wel strak.. Je werd op en neer geschud en ging over een heleboel bobbels. Wat er voor zorgde dat mijn buik best wel een beetje pijn deed na een ritje helemaal ingesnoerd te zitten :) . 
Maar het was wel onwijs gaaf! En ik voelde me toch wel een beetje trots :) .


Crazy river
Oftewel een boomstammenrivier. Gelukkig niet zo enorm eng. Dacht ik. Want toen we voor het eerst omhoog getakeld werden kwam één van mijn vriendinnen opeens met het feit dat we achterstevoren zouden worden losgelaten. 
Gelukkig was het maar een klein stukje en juist heel erg leuk in plaats van eng. Toen we bij de lange afdaling (op de foto) kwamen vond ik het alleen nog maar leuk! Nog even lachen naar de camera en het ritje was alweer voorbij! Het was super leuk!

Uiteindelijk heb ik een hele leuke dag gehad, met veel doelen die bereikt zijn. 
Dat kan ik dan weer afstrepen op mijn bucketlist:

- In een achtbaan over de kop gaan
- In de hoogste en snelste achtbaan van Nederland gaan (Goliath)

Zijn jullie al een keer in Walibi geweest? Zo ja, welke attractie vonden jullie het leukst?

Xjes Femke

Bronnen: 1234, 5

15 opmerkingen:

 1. Walibi is zo leuk! Vooral die achtbaan dat je vooruit en achteruit gaat, dat je afgeschoten wordt en die hele hoge. Leuk park als je van achtbanen houdt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb nu ook zin om in die achtbanen te gaan! Leuk artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Walibi is zo leuk! Ik heb het er als ik er ben enorm naar mijn zin, maar ben ook constant doodsbang, want heb veel last van hoogtevrees, haha. Toen ik in de rij van de Goliath stond ben ik ook iets van vier keer steeds weggelopen, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan en vond het eng! Maar het werkt wel goed als je hoogtevrees hebt. De Robin Hood vind ik misschien nog erger, maar ik kan absoluut niet tegen dat stuk dat je omhoog getakeld wordt en zodra ik erin zit denk ik altijd "wat als dat hout in het water aan het wegrotten is?" Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik vind Walibi ontzettend leuk altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, he? Helemaal niet eng. Ik ben vorige week dinsdag samen met mijn vriend naar Walibi geweest. Rond een uur of vier was het heel rustig en toen zijn we wel 4x achter elkaar in de Goliath geweest!

  Liefs,
  www.lovesbeautyfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat knap dat je in al die achtbanen bent geweest! Ik zou denk ik alleen in die met water durven haha, ik vind water altijd leuk bij een achtbaan, maar en eigenlijk een te groot watje om in een achtbaan te gaan! Ben er wel in een heleboel geweest al, maar voel me daarna nooit zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga er toevalllig morgen met school naartoe! Ik ben er nog nooit geweest, maar zo te horen is het een leuk park :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In nederland ben ik er nog niet geweest, wel in België ;-) Leuk verslagje trouwens! Ik herken mezelf er een beetje in!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, het was super! Zin in duinrell :) (En alle andere waarvan ik hoop dat we er naar toe zullen gaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt superleuk! ik hou van walibi :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat leuk en knap van je dat je je angsten hebt getrotseerd ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben enkel hier in België a een keertje geweest, maar wat lijken ze leuke attracties te hebben in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Walibi is zo cool! Ik was er in mei, toen er de hele dag een
  technische storing was bij de Goliath :-(

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor een reactie achterlaten op mijn blog!

Xjes Femke