woensdag 4 juni 2014

BOOKS: Thea Beckman

Hi allemaal!

Ik ben een echte boekenwurm. Ik vind het heerlijk om te lezen en in een andere wereld terecht te komen! De onderwerpen van de boeken die ik graag lees variëren heel veel. Van fantasieboeken tot echte meidenboeken en... boeken over geschiedenis! Vandaag vertel ik over een schrijfster van boeken over geschiedenis die jullie waarschijnlijk allemaal wel kennen: Thea Beckman.Hoe begon mijn liefde voor haar boeken?
Heel precies weet ik dat niet meer. De eerste keer dat ik met haar boeken in aanraking kwam is al een hele tijd geleden. Dat was eigenlijk niet met een boek, maar met een film. Kruistocht in Spijkerbroek. Waarschijnlijk kent iedereen die film wel. Ik vind hem prachtig! Het is een moderne geschiedenisfilm en dat is er nou juist zo leuk aan. Jij had Dolf ook kunnen zijn. 

Haar boeken las ik toen nog niet echt. Ze waren best dik en toen ik nog jonger was las ik liever meidenboeken. Maar eind vorig jaar nam ik toch een boek uit haar collectie mee naar huis. Ik ga zo ongeveer eens in de twee maanden naar de bieb en ik dacht: laat ik een keertje één meenemen. Zo liep ik even later met het boek Geef me de ruimte! de bieb uit. 

Geef me de ruimte! is het eerste deel van een trilogie. Het gaat over de Honderdjarige Oorlog. Het speelt zich vooral af in Frankrijk. Was het moeilijk om erin te beginnen? Ja, best wel, ik ben eerlijk. Zo'n dik boek is niet niks. Maar als je eenmaal begonnen bent, stop je ook niet meer. Ik vond het een geweldig boek! Ik vind het ook zo leuk dat je op een leuke, interessante manier dingen leert over de geschiedenis. 


Welke boeken heb ik  nog meer gelezen?
Niet eens zoveel. Het tweede deel van de trilogie, dus het vervolg op Geef me de ruimte!, heb ik ook gelezen. Dit boek heet Triomf van de verschroeide aarde. Vond ik het minder dat het eerste boek? Nee, zeker niet! Het was opnieuw een interessant boek met spannende gebeurtenissen en verrassende ontknopingen. Het derde deel ga ik zeker weten nog lezen. Dit deel heel Rad van fortuin.

Op dit moment ben ik bezig in het boek Stad in de Storm. Dit speelt zich iets later af in Nederland. Het gaat over de stad Utrecht in het rampjaar 1672. Ik heb net een toets over dit onderwerp gehad en ik vind het erg leuk dat dit boek aansluit op de stof voor de toets. Ook dit boek is een heel interessant en leuk boek! 

    

Ik raad jullie de boeken van Thea Beckman zeker aan! 

Welke boeken hebben jullie van haar gelezen?

Xjes Femke

Bronnen foto's: 1234

6 opmerkingen:

 1. Ik ken die boek nog niet, zelf lees ik niet veel boeken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond toen ik nog wat jonger was historische boeken ook altijd heel leuk en nu nog steeds wel eigenlijk! Ik kan je de boeken van Simone van der Vlugt ook echt aanraden, vooral De Guillotine vond ik erg spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb volgens mij nog nooit een boek van haar gelezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my, het is zo lang geleden dat ik boeken van haar heb gelezen! Ik heb jaren geleden Kruistocht in spijkerbroek gelezen en een trilogie van de volgende delen: Kinderen van moeder aarde, Het helse paradijs en Het gulden vlies van Thule. IK kan je die trilogie van harte aanraden!

  Maar omg door jou artikel ben ik weer helemaal aan haar herinnert. Ik heb heel veel boeken van haar nog niet gelezen. Ik ga snel weer eens boeken van haar kopen & lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees eigenlijk nooit boeken maar ze zien er wel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aah ik herkende haar naam al, ik heb ooit een boekverslag gemaakt van kruistocht in spijkerbroek! Vandaar :) de film heb ik ook op dvd ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor een reactie achterlaten op mijn blog!

Xjes Femke