vrijdag 2 augustus 2013

Fotodagboekje deel 2

De tweede bestemming van mijn reis was Slovenië. Het was daar echt prachtig! Het verschil met Oostenrijk is dat je er eigenlijk een heleboel ronde heuvels hebt en niet echt enorme bergen zoals in Oostenrijk. Dit geeft een heel bijzonder effect: Je ziet een heuvel aan de linker-en rechterkant en daartussenin een klein dorpje. Dat ziet er heel leuk uit!

In Slovenië ben ik in Ljubljana (de hoofdstad geweest), in Bled bij het meer van Bled en bij een oude Romeinse begraafplaats.
Ik heb meer foto's genomen in Slovenië dan in Wenen, dus laat ik deze keer een selectie foto's zien van Ljubljana en de volgende keer van Bled en de oude Romeinse begraafplaats.Dit soort prachtige huisjes stonden door de hele stad heen (in het oude gedeelte). Dat maakte het tot een super gezellige stad.


Tja, als je hier langskomt is het echt heel speciaal om te zien. En weet je wat er zich vestigde? Een bank waar je geld op kan nemen! Dat vond ik een beetje raar.... Maar toch is dit toch wel een must-see in Ljubljana.


Overal door het oude gedeelte van de stad heen stonden dit soort leuke terrasjes, midden op straat. Dat vond ik heel knus. Het maakte dat je je op je gemak voelde. (Haha, record, drie keer je in een zin :))


De markt. Met echt heel veel groente en fruit een lekkere chill plek om een heerlijk stukje fruit te halen. De aardbeien die ik heb gegeten en die daar gekocht waren bij één van de kraampjes waren heerlijk!


Niet een heel scherpe foto, maar dat was ook wel moeilijk zonder flits. Dit is in een kerk. Het plafond was er echt heel mooi beschilderd.
En tot slot nog een foto die ik heb gemaakt in de kunstnaarswijk. Deze wijk is ooit gekraakt door kunstenaars en uiteindelijk mochten ze er blijven wonen van de gemeente. Daardoor zijn dit soort mooie schilderingen op de huizen ontstaan en hangen er de bijzonderste knutsels boven de deuren en aan de balkonnetjes.

Xjes Femke

2 opmerkingen:

Bedankt voor een reactie achterlaten op mijn blog!

Xjes Femke