zondag 11 augustus 2013

Weer thuis + Life: Back to school

Heey allemaal! Ik ben weer thuis. Na een heerlijk weekje Friesland weer lekker thuis. Believe me, het was leuk, maar nu ik weer thuis ben met normale WiFi is het niet zo erg dat het al afgelopen is :). Ik heb een heerlijke tijd gehad, vooral veel geshopt (morgen een artikel over een nieuw item :)) en een dagje op een bootje gevaren.

Nu een artikel over naar school gaan (gaaap). Ik heb er nog helemaal geen zin in, maar langzamer hand beginnen de schoolkriebels toch te komen. In dit artikel: leuke tips, handige trics en vooral wat meer zin om naar school te gaan :)!

Wat is er nou leuker dan schoolspullen kopen? Nou misschien een paar dingen, maar without those things? Precies, niks! Ik heb zoveel zin in nieuwe schriften te kopen en die te versieren met gekleurd plakband en andere accessoires! Ook boeken kaften wordt leuk! Irritant en tijdrovend? Helemaal niet! Met deze tips is boeken kaften en allemaal dingen in je agenda zetten helemaal niet saai meer!

Worry 1: Kaften
Kaften=irritant, daar ben ik het mee eens. Ik zag er vorige keer echt tegenop. Maar ik ontdekte dat je het op z'n minst leuker kan maken!
1. Laat je moeder het eerste boek voordoen. 1 boek alvast gekaft en je weet nu weer hoe je verder moet!
2. Alleen kaften=wel een beetje saai. Nodig je vriendinnen uit en vraag of ze al hun schoolspullen meenemen. Gezellig en je kan lekker mixen en matchen met kaftpapier en kaftstickers!
3. Koop effen kaftpapier in een leuk kleurtje en leuke stickers, gekleurd plakband en nog veel meer versierdingetjes. Zo maak je van saai kaftpapier jouw eigen creatie en is een middagje kaften eigenlijk een middagje knutselen geworden!
4. Heb je echt helemaal geen zin in kaften? Dan kan je altijd nog rekbare boekenkaften kopen. Herbruikbaar en het kaften is zo gepiept!
 
Hierboven inspiratie om je boeken te tapen. (Deze foto komt van Hema. Later in dit artikel meer over de Hema schoolcollectie 2013-2014!)

Worry 2: Agenda bijwerken
Helemaal niet leuk om al te denken aan het nieuwe schooljaar. HALLOHO je hebt nog een week vakantie. Je nieuwe agenda ligt al klaar, maar je hebt eigenlijk helemaal geen zin om data's als "boeken ophalen en "eerste dag school" erin te zetten. Hier tips om het in ieder geval leuker en makkelijker te maken!
1. Stel het niet te lang uit. Anders mis je het boeken ophalen nog! Dat is ook weer onhandig.
2. Houdt in je agenda een vakantiedagboek bij. Dan zit je al een beetje in de schrijfstemming en heb je juist zin om in je agenda data's bij te houden! Bovendien kun je dan tijdens het schooljaar nog lekker terugdenken aan die leuke vakantie die je hebt gehad!
3. Koop leuke stickers en plak je agenda er helemaal vol mee! Dan heb je juist zin om hem open te slaan, ookal moet je er data's voor school inzetten :).
4. Echt helemaal geen zin? Vraag je moeder om er de data's in te zetten. Zo kan jij nog gewoon even lekker genieten van je vakantie zonder aan school te moeten denken. Thanx mam!
Van deze agenda word je in één klap vrolijk!

Worry 3: Vroeg opstaan
Biepbiepbiepbiep, bleg, je wekker. Op de eerste schooldag is het altijd moeilijk opstaan na zeven weken lang uitslapen. Maar met deze tips ben jij de eerste schooldag zo fris als een hoentje!
1. Het is handig om de week voor school wat eerder naar bed te gaan. De normale tijd, dus. Een paar dagen voor school begint kun je je wekker dan op de opsta-tijd voor naar school zetten. Zo word je al een paar dagen om die tijd wakker en raak je eraan gewend.
2. Zet je wekker op de eerste schooldag tien minuten eerder dan op een normale schooldag. Zo kan je tien minuten wakker worden en sta je op tijd naast je bed!
3. Vraag je moeder of vader je 's ochtends te wekken met een koud washandje op je gezicht. Misschien een beetje vervelend, maar wakker word je er wel van :)!

Worry 4: Bakken huiswerk
Eerste schooldag, weer een frisse start van het volgende jaar. Het viel wel mee vandaag, meer praten over vakantieverhalen dan over school. Ja, dat is wel fijn, maar verderop in de week begint het weer: Huiswerk. Hier tips voor een rustige huiswerk omgeving en om huiswerk maken ietsje leuker te maken.
1. Oké, deze tip heb je vast al duizend keer gehoord, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Houd je werkplek rustig. In de Zomer workout van volgende keer een leuke tip voor een rustige werkplek!
2. Versier je schriften met: Stickers, gekleurd plakband en krabbels van je vriendinnen. Dit kun je ook met je schoolboeken doen. Het is leuker om in een versierd schrift te werken dan in een saai schrift.
3. Maak voor het huiswerk maken een lijstje met kleine dingetjes die je tussendoor kan doen. Dan ga je extra snel werken zodat je in je pauze één van die leuke dingen mag doen!
4. Zie je er echt heel erg tegenop? Doe het samen met een vriendin. Dan kan zij je helpen en kan jij haar helpen! Zorg wel dat je echt gaat werken, want een goede start is belangrijk!


Informatie over de schoolcollectie van Hema 2013-2014

Hema heeft iets nieuws! De toerende Hema schoolbus. De Hema schoolbus gaat door 14 steden in Nederland. In de schoolbus kan je chillen met je vriendinnen, dansen, je nagels laten lakken en natuurlijk kijken naar de allernieuwste schoolspullen.
Klik op deze link voor meer informatie over de Hema schoolbus en het tourschema!
 

Xjes Femke

2 opmerkingen:

  1. I invite you to join my amazing Romwe Giveaway - Chance to win 3 awesome dresses! http://fashiongetsfierceblog.blogspot.pt/2013/08/romwe-giveaway-3-winners.html JOIN NOW! :) (it's Worldwide) You'll need to follow my blog on GFC to be eligible to win, but I will follow back everyone honey :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for your lovely words on my last post!
    What a lovely idea for the notebook!

    Have a great day,
    -Kati

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor een reactie achterlaten op mijn blog!

Xjes Femke